Patés veganos & Cream servido con hielo y naranja.jpg Patés veganos & Cream servido con hielo y naranja.jpg

Veganistische patés en Cream: Welke wijn past het best bij paté

Het valt niet te ontkennen dat we ons de laatste jaren steeds bewuster zijn geworden van de impact van onze voeding op het milieu, en om deze te minimaliseren zijn groenten onze grootste bondgenoot.

Veganistische snacks, zoals groentepatés, zijn een uitstekende manier om meer groenten in onze voeding op te nemen en bovendien zijn recepten voor veganistische paté populair bij allerlei soorten eters (veganistisch of niet).

Cream: de beste wijn om te combineren met veganistische patés

Als je je afvraagt “wat te combineren met Cream sherry?”, kunnen wij je het volgende vertellen: waarschijnlijk is Cream de beste wijn om te combineren met patés. Zijn ingetogen en goed gebalanceerde zoetheid komt uitstekend tot zijn recht bij dit soort voorgerechten.


Over Cream Sherry: vriendelijk en fluweelzacht

Cream is een van de sherrywijnen met de meest opvallende kleur. De mahoniehouten kleurtoon is uiterst verleidelijk en slechts een voorproefje van de fluweelzachte textuur in de mond tijdens het drinken. De wijn heeft een ingetogen zoetheid en de geroosterde nuances van noga, karamel, noten en sinaasappelschil zorgen voor een heerlijk lange afdronk. Als je meer wilt weten over Cream, vertellen we je hier de belangrijkste details.

Ook geven we een aantal veganistische en zeer originele ideeën om bij het drankje te serveren.

4

Recept voor 4 tafelgasten

Ingrediënten voor veganistische champignonpaté

350 gram champignons

2 teentjes knoflook

¼ ui

1 theelepel biergist

50 gram gepelde noten

1 theelepel extra vierge olijfolie

Zout

Gemalen zwarte peper


Ingrediënten voor veganistische paté van zwarte olijven

200 gram zwarte olijven van goede kwaliteit

3 gedroogde tomaten

6 blaadjes verse basilicum

2 eetlepels extra vierge olijfolie

10 gram pijnboompitten

1 theelepel kappertjes

Zout


Ingrediënten voor veganistische paté van bieten en munt

1 gekookte rode biet

70 gram rauwe zonnebloempitten

3 eetlepels limoensap

10 muntblaadjes

1 snufje knoflookpoeder

Bereiding

Vegan paté recept:
Hoe maak je een vegan champignonpaté in 4 stappen

  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een grote koekenpan op matig vuur met een beetje olijfolie.

  2. Zodra ze beginnen te kleuren, voeg je de fijngesneden champignons toe.

  3. Wanneer ook de champignons goudbruin zijn gebakken, verplaats je de inhoud van de pan naar de kom van de staafmixer en voeg je de noten, zout, olijfolie, zwarte peper naar smaak en biergist toe.

  4. Maal alles tot een fijne, gladde paté, laat afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Vegan paté recept:
Hoe maak je een vegan paté van zwarte olijven in slechts 1 stap

  1. Plaats alle ingrediënten in de kom van de staafmixer en maal ze tot een fijne, homogene pasta.


Vegan paté recept:
Hoe maak je een vegan paté van rode bieten en munt in slechts 2 stappen

  1. Laat de zonnebloempitten gedurende 2-4 uur weken.

  2. Zeef de zonnebloempitten, vermeng ze met de rest van de ingrediënten in de kom van de staafmixer en maal alles tot een fijne en homogene paté.

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn