queso-camembert-vinos-de-jerez.jpg queso-camembert-vinos-de-jerez.jpg

Camembert uit Normandië DOP

Camembert kazen uit Normandië DOP moeten gemaakt zijn van rauwe koemelk en worden verkocht in een houten kistje. De wit beschimmelde korst moet gelijkmatig zijn. De binnenkant van de kaas bestaat uit een lichtgele, romige consistente. De korstaroma’s doen denken aan paddenstoelen en natte aarde. De geur aan de binnenkant doet vooral denken aan vers gras en boter. Wanneer deze kaas wordt gegeten, is hij romig met aroma's van paddenstoelen, bos, vers gras en boter. De intensiteit hangt af van het rijpingspunt.

2

Recept voor 2 tafelgasten

Kazen Camembert

Bereiding

Amontillado is perfect bij een Camembert. Een droge wijn die het vettige gevoel in de mond in evenwicht brengt van een romige en zalvende kaas zoals deze. Het bosaroma in de Amontillado zal de paddenstoelenaroma's van de kaas versterken. Daarnaast zal de geroosterde hazelnootsmaak van de wijn harmoniëren met de boter- en grassmaken van de kaas. De zilte tonen van de Amontillado zullen de smaak van de kaas verbeteren. Deze combinatie zal ongetwijfeld kaasliefhebbers betoveren.

Amontillado - Transparente.png
Amontillado

Meer Recepten met Sherrywijnen

Recetas con sherryazijn