Brownie
Chocolade en Cream sherry vormen een volmaakte combinatie, deze twee lijken voor elkaar gemaakt. In dit dessert is er een perfecte balans tussen de bittere cacao en de zoetheid van de Cream, die de smaak van cacao weet te verrijken en een breed scala aan fruitsmaken in perfecte harmonie brengt, zoals gedroogde abrikozen, gekonfijte sinaasappel en dadels. De sappige zuurtegraad van de sherry vormt het perfecte tegenwicht voor dit rijkelijke dessert.
Recept voor 6 tafelgasten
2 eieren
125 g. gesmolten boter
1 eetlepel bakpoeder
90 g. cacaopoeder
90 g. bloem
250 g. suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix in een beslagkom de bloem, bakpoeder, cacaopoeder, suiker en de eieren kort met een garde door elkaar. Spatel zachtjes de gesmolten boter door het mengsel tot er een gladde egale massa ontstaat. Giet deze browniemix in een vierkante taartvorm van 20 cm, bekleed met bakpapier. Bak gaar in 30 minuten, niet meer. Laat volledig afkoelen in de vorm en snijd in vierkantjes.