Salade met PX vinaigrette en bosvruchten
Het zoete element van Pedro Ximénez sherryazijn compenseert de bitterheid van de sla in dit recept. Azijn zal de smaak van rode bessen versterken en prachtig harmoniëren met de Pecorino schapenkaas.
Recept voor 2 tafelgasten
250 g. gemengde sla (veldsla/kropsla)
6 cherrytomaatjes
4 aardbeien
50 g. gedroogde rode bessen
25 g. gedroogde mango
30 g. walnoot helften
25 g. gerijpte schapenkaas (Pecorino)
15 g croutons met kaassmaak
Voor de vinaigrette:
2 eetlepels bosbessenjam
2 eetlepels frambozenjam
1 eetlepel PX Sherryazijn
2 eetlepels Extra vergine olijfolie
Zout
Bereiding
Meng de frambozenjam, bosbessenjam, olijfolie, azijn en een vleugje zout in een kom. Roer alle ingrediënten goed door elkaar zodat er een mooie gladde dressing ontstaat en zet apart.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de aardbeien in kwarten (of in helften als ze erg klein zijn).
Pak een groot plat bord. Maak eerst een bodem van de gemengde sla. Verdeel hier de walnoten en het gedroogde fruit over. Leg om de rand heen de aardbeien. Verspreid nu de gesneden cherrytomaatjes over het geheel en de in flinters geschaafde Pecorino kaas. Voeg als laatste de croutons met kaassmaak toe, die naast een rijke smaak een knapperige textuur aan de salade geven.
Serveer met de vinaigrette.