Aardappelsalade met kruidendressing
Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is de aardappel, die meestal een vlakke en ietwat zoete smaak heeft. Om deze reden is het essentieel om de dressing goed te krijgen, vooral met de zuren die mooi contrasteren met de aardappel. De Reserva sherryazijn geeft een zeer complexe zuurgraad aan het gerecht en verrijkt het geheel met al zijn nuances afkomstig van het lange rijpingsproces.
Recept voor 6 tafelgasten
600 g. (nieuwe)aardappelen
Peterselie
1 ui
60 g. Extra vergine olijfolie
30 g. Reserva Sherryazijn
Blikje tonijn op olie
Bereiding
Borstel de aardappelen schoon onder stromend water, maar schil ze niet. Kook ze vervolgens gaar in een pan met ruim water op laag vuur. Als de aardappelen gaar zijn, haal ze dan uit het water. Schil ze en snijd ze in grote stukken als ze nog warm zijn. In de tussentijd snipper je de ui en hak je de peterselie grof. Meng de olijfolie, azijn en het zout. Voeg dit toe en hussel alles goed zodat alle aardappelen doordrenkt zijn met de dressing.
Twee van de meest voorkomende manieren om de aardappels te serveren zijn: wanneer de aardappels nog warm zijn of juist afgekoeld na een paar uur rusten in de koelkast. In beide gevallen, serveer met een scheut olijfolie van goede kwaliteit en wat melva of tonijnvlees.