magret-de-pato-con-mojo-picon-vinagre-de-jerez.jpg magret-de-pato-con-mojo-picon-vinagre-de-jerez.jpg

Eendenborst met pittige saus van gerookte chipotle chilipepers

Chipotle-pepers zijn een van de vele ingrediënten in de Mexicaanse pittige sauzen genaamd ''mole'' samen met de cacao, noten en verschillende kruiden. De PX-azijn verrijkt al die nuances, zal de rookaroma's van de chilipepers benadrukken, en de pittigheid in evenwicht brengen.

4

Recept voor 4 tafelgasten

Voor de pittige chipotle chilisaus:

1 teentje knoflook

200 g. pasta van ñora pepers

75 g. gemarineerde gerookte chipotles

200 g. oud brood

400 g. zonnebloemolie

80 g. sherryazijn

10 g. komijn

10 g. gerookte paprikapoeder

Andere ingrediënten:

4 eendenborsten

3 gekookte bieten

1 courgette

Extra vergine olijfolie

Peper

Zout

Bereiding

Voor de pittige chipotle chilisaus:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een fijne, gladde en smeuïge puree.

Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en bestrooi met zout en peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, want de eendenborstfilets hebben van zichzelf al voldoende vet. Bak de eend op de velkant tot deze goud kleurt. Keer om en bak nog 5 minuten. Neem uit de pan en doe ze nog 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ºC.

Halveer de courgettes en rode bieten en schraap deze leeg met een meloenlepeltje zodat je kleine bolletjes krijgt. Bak in de koekenpan waar de eend in is bereid, de bieten en de courgette bolletjes. Snijd de eendenborst in de lengte doormidden en leg hem op een plat bord. Schep drie lepeltjes van de pittige chilisaus naast de eend. Werk af door de groenten over het bord te verdelen.

Vinagre de Jerez al Px -5.png
Pedro Ximenez Sherryazijn

Meer Recepten met sherryazijn

Recetas con Sherrywijnen