Salade van mandarijn, grapefruit en garnalen
De Moscatel sherryazijn heeft fruitige tonen die de mandarijnen en grapefruit in het recept versterken. In combinatie met de mosterd en citroen zorgt het voor extra frisheid in dit gerecht.
Recept voor 4 tafelgasten
2 mandarijnen
1 grapefruit
16 gekookte garnalen
1 gele paprika
1 rode ui
Rucola blaadjes
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel mosterdzaad
2 eetlepels Sherryazijn
6 eetlepels olijfolie
Peper
Zout
Bereiding
Schil de mandarijnen en grapefruit. Snijd met een keukenmes het wit van de grapefruit en snijd de segmenten tussen de vliesjes van de vrucht uit. Snipper de ui en snij de paprika in julienne reepjes. Pel ook de reeds gekookte garnalen en meng vervolgens al deze ingrediënten met de rucola in een kom. Meng in een klein bakje de mosterd, azijn, citroensap en een snufje zout en peper, roer goed. Voeg al roerend de olijfolie toe zodat deze mooi integreert. Giet de vinaigrette over de salade.