Zoetcure soep van Sherryazijn en Payoyo kaas
Sherryazijn wordt de rode draad van dit dessert. Het zal contrasteren met de vettigheid van de kaas, de noten doen versterken en de fruitige aroma's in de azijn zullen de smaak van het verse fruit versterken.
Recept voor 4 tafelgasten
Voor de zoetzure azijnsoep:
500 ml. water
350 g. suiker
200 ml. Moscatel Sherryazijn
3 takjes verse dragon
Voor de contrasten:
8 kersen
1 perzik
4 aardbeien
4 kappertjes
8 halve walnoten
150 g. Payoyo kaas
Verse basilicum en muntblaadjes
1 groene appel
Bereiding
Voor de zoetzure soep:
Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het kookpunt is bereikt en wacht daarna tot het op kamertemperatuur is. Haal het mengsel door een zeef en bewaar vervolgens in de koelkast. Dit omdat de soep zeer koud moet worden gegeten.
Voor de contrasten:
Ontpit de kersen en snijd ze in twee helften. Schil de perzik en snijd deze in blokjes. De aardbeien en kappertjes mogen doormidden worden gesneden de groene in dunne reepjes. Serveer dit dessert in een diep bord, schik alle ingrediënten op een harmonieuze manier. Rasp de kaas erover en verdeel de basilicum en munt blaadjes over het geheel. Schenk tenslotte de koude zoetzure soep over de contrasten.