helado-vinagre-de-jerez.jpg helado-vinagre-de-jerez.jpg

Sherry-azijnijs met rood fruit & bloedsinaasappelsiroop

De azijn is de ster in dit dessert. De koude en zure sensatie van het ijs zorgt voor een gastronomische smaakbeleving. De frisse citrussmaak afkomstig van de bloedsinaasappel en het verse rode fruit benadrukken alle nuances van de lange rijping van de Reserva azijn.

4

Recept voor 4 tafelgasten

Voor het azijnijs:

520 g. volle melk

175 g. room (35%)

45 g. melkpoeder

130 g. dextrose (druivensuiker)

75 g. tafelsuiker

15 g. stabilisator voor ijs

50 g. Sherry Vinegar Reserve

Voor de bloedsinaasappelsiroop:

500 ml. vers bloedsinaasappelsap

100 g. glucosestroop

50 g. suiker

Schil van een sinaasappel

Andere ingrediënten:

Aalbessen

Bosbessen

Bramen

Aardbeien

Blaadjes munt

Bereiding

Verwarm de melk, room, melkpoeder en dextrose op een laag pitje, laat het opwarmen tot 40ºC. Voeg nu de suiker en de stabilisator toe, verwarm dit mengsel tot 80 ºC. Laat het afkoelen en voeg dan pas de azijn toe. Klop het geheel en laat het zeker 8 uur rusten. De optimale temperatuur om ijs te bevriezen en te bewaren is -20 ºC.

Maak vervolgens de sinaasappelsiroop. Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook tot 105 ºC.

Koel vier diepe borden. Leg in het midden van elk bord een beetje bloedsinaasappelsiroop en schik het rode fruit. Werk af met de azijnijs quenelle.

Vinagre de JErez Reserva-3.png
Reserva Sherryazijn

Meer Recepten met sherryazijn

Recetas con Sherrywijnen